GAME TIME! JBC maakt ouders wegwijs in de gaming en Esports wereld

Na “What the TikTok” biedt JBC nu ook een online leidraad voor ouders en hun gamende kinderen

Houthalen-Helchteren, 3 januari 2022 – Belgisch familiebedrijf JBC leeft mee met elke familie, en dat geldt zeker ook voor gezinnen met gamers in huis. Voor vele kinderen is gamen (bijna) dagelijkse kost, maar voor ouders is dit vaak nog onbekend terrein. Samen met Esports-expert Alexander Dumon ontwikkelde JBC daarom “GAME TIME!”, een online wegwijzer met tal van initiatieven rond gaming. Het ultieme doel? Ouders helpen hun kinderen met een gerust hart te laten gamen en, wie weet, zelfs te joinen.

Esports ofwa?!: Wegwijzer in de (online) gamewereld

Ik kom zo mama, ik zit nog in een potje en ben echt aan het grinden!” JBC weet als geen ander dat je kind begrijpen een hele uitdaging kan zijn, zeker als ze zich interesseren in een wereld waar je zelf niet helemaal in thuis bent. Daarom lanceert de Limburgse modespeler GAME TIME!, een informatiecampagne en leidraad rond gamen. Een eerste initiatief is de lancering van de online wegwijzer “Esports ofwa?!”. Met tips, herkenbare situaties en advies over gamen wil JBC ouders en gezinnen informeren, ondersteunen en bijstaan in de soms complexe gamewereld.

“Tijdens de coronacrisis zagen ouders de hobby’s en dagstructuur van hun kinderen langzaamaan wegvallen. Hierdoor werd gamen (nog) populairder bij jongeren. Aangezien veel ouders nog niet thuis zijn in de gaming wereld, merken we dat veel van onze klanten erg onzeker zijn over deze ontwikkeling. Daarom lanceren we nu GAME TIME!: een online leidraad waarmee we ouders bijstaan in het gaming verhaal. Zo hopen we samen de mysteries rond gamen te ontrafelen.” vertelt Bart Claes, CEO van JBC.

Esports specialist Alexander Dumon (ADUMON) deelt zijn expertise met JBC

GAME TIME! werd gecreëerd in samenwerking met een echte expert in de gaming-industrie: de Limburgse Alexander Dumon, onder de gamers beter gekend als ADUMON. Alexander is Esports verantwoordelijke bij de Hogeschool PXL en begeleidt jong gametalent.

"Gaming en Esports zijn niet langer mainstream. Tegenwoordig is voor veel kinderen gaming een belangrijk deel van hun lifestyle. Wij merken dat veel ouders nog zoekende zijn om die digitale wereld van hun kinderen helemaal te begrijpen.”, vertelt Alexander. “Er zijn veel ouders die vragen hebben of zich zorgen maken over het gamegedrag van hun kinderen. Daarom was ik zo enthousiast toen JBC me vroeg om samen te werken.”

Samen met Alexander werkte JBC “GAME TIME!” uit: een online wegwijzer voor ouders en kinderen. Het platform geeft duiding bij gametaal, legt uit hoe je je kinderen beter kan beschermen online en biedt tips en tricks om samen met het hele gezin gezonde grenzen te stellen rond gaming. Daarnaast vind je er ook leuke tips voor gameplezier samen met het hele gezin.

“We wilden ons omringen door experts zodat we de juiste info kunnen delen met alle JBC-families. Daarom hebben we Alexander ingeschakeld,” aldus Bart Claes. “Op het platform wordt eveneens toegelicht hoe je van gamen ook iets kan leren. Samen hopen we ouders en kinderen off- en online te laten connecteren. Het begrijpen van de digitale wereld van je kind is namelijk erg belangrijk in deze tijden.”
Alexander Dumon en Bart Claes
Alexander Dumon en Bart Claes

Na TikTok, nu ook gaming: JBC helpt gezinnen onbekend digitaal terrein verkennen

In maart 2020, aan het begin van de coronapandemie, lanceerde JBC met ‘What the TikTok?!’ reeds een digitale informatiecampagne voor ouders rond het TikTok-fenomeen. De website hielp ouders op weg met uitleg, praktische tips en do’s en don’ts met het toen nog relatief onbekende, nieuwe sociale medium. Het platform werd met veel enthousiasme onthaald bij de JBC-klanten en toonde aan dat JBC voor ouders een partner kan zijn in het verkennen van onbekend (digitaal) terrein.

Zowel TikTok als gaming roept bij ouders veel vragen op door de razendsnel groeiende populariteit. Zowel met What the TikTok?! als met GAME TIME! geeft JBC gehoor aan de bezorgdheden van hun klanten. Aldus CEO Bart Claes: “We willen families steeds helpen navigeren in de razendsnel veranderende digitale wereld.”

Gamecollectie: Battle, build & survive, dat de beste mogen winnen!

Naast de online wegwijzer heeft JBC ook een gamecollectie voor de gamers in elk gezin. De collectie zit boordevol stoere unisex shirts en sweaters van Playstation, Minecraft, Xbox en Pokémon. Perfect om een dagje ongestoord te gamen in een comfy outfit. Vanaf februari 2022 kunnen gamers bij JBC ook terecht voor leuke items van Among Us, Tetris en Pacman. 

Praktisch

Bezoek “GAME TIME!” via deze link: https://www.jbc-gametime.be/

De collectie is reeds beschikbaar in de JBC-winkels en online. ​
De beelden en packshots van de collectie vind je hier.

In februari 2022 komt de tweede exclusieve gaming collectie uit, met items van Among Us, Tetris en Pacman. De beelden en packshots van deze tweede collectie vind je hier.

Voor interview aanvragen met JBC of met Alexander Dumon, gelieve contact op te nemen met Katrien Vangrunderbeeck, PR & Communication Officer JBC via [email protected] of 0479 31 48 55.


Over JBC

In 1975 gaf Jean-Baptiste Claes zijn initialen aan JBC, een authentiek familiebedrijf dat vandaag zij aan zij geleid wordt door zijn kinderen, Bart en Ann. Doorheen de jaren groeide het bedrijf uit tot één van de grootste Belgische kledingketens met oog voor jonge gezinnen met kinderen. Met een webshop en meer dan 120 winkels verspreid over België, Luxemburg en Duitsland, staat deze kledingketen dichtbij hun klant. De hele #JBCfamily streeft naar betaalbare en kwaliteitsvolle kleding, die geproduceerd wordt met respect voor de planeet en iedereen die erop woont. Duurzaam ondernemen zit dan ook verankerd in het DNA van deze onderneming. Zo is JBC sinds 1 april 2015 lid van de Fair Wear Foundation en is ze bovendien de eerste Belgische retailer die het Bangladesh Veiligheidsakkoord heeft ondertekend. Het feit dat Ann in 2018 uitgeroepen is tot CSR Professional of the Year, is dan ook een mooie erkenning van deze inspanningen. JBC is – samen met modemerken Mayerline en CKS – onderdeel van de Claes Retail Group.

Contact

Katrien Vangrunderbeeck

PR & Communication Officer, JBC

[email protected]

0479 31 48 55

 

Eline Vervloet

MMBSY

[email protected]

0484 18 52 13

 

Lauren Vanderstukken

MMBSY

[email protected]

0496 19 75 20

 

[LV1]Link naar JBC newsroom

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JBC

Het verhaal van JBC start in 1975, wanneer Jean-Baptiste Claes zijn initialen uitleent aan de allereerste JBC-winkel in Schulen. Sindsdien groeide de moderetailer uit tot een toonaangevend familiebedrijf met een hart voor alle families. In 1985 vervoegden Jeans kinderen Bart en Ann het familiebedrijf. Sinds 2003 leiden broer en zus JBC zij aan zij als één van de grootste Belgische kledingketens.

JBC telt maar liefst 115 winkels in België en Luxemburg en sleepte met hun webshop reeds verschillende prijzen in de wacht. De hele #JBCfamily is fier op zijn Belgische roots en gelooft sterk in lokale verankering en het ondersteunen van lokaal talent, zoals met zijn Local Markets waarbij ze Belgisch talent een platform geven. JBC streeft naar betaalbare en kwaliteitsvolle kleding, die geproduceerd wordt met respect voor de planeet en iedereen die erop woont. Daarnaast is het merk sinds 1 april 2015 lid van de Fair Wear Foundation en bovendien de eerste Belgische retailer die het Bangladesh Veiligheidsakkoord heeft ondertekend. Het feit dat Ann Claes in 2018 werd uitgeroepen tot CSR Professional of the Year, is dan ook een mooie erkenning van deze inspanningen. Ook in de winkels zet JBC maximaal in op duurzaamheid: in 2021 opende JBC zijn eerste conceptstore in Leuven, met duurzaamheid en familiebeleving als focus. Interactieve snufjes zoals een doe-het-zelf recyclagemachine, een ‘Studio Unique’ repair corner en interactieve schermen leren er kinderen spelenderwijs alles bij over duurzame mode. Als kers op de taart won JBC in 2021 de X² Award als het meest vooruitstrevende bedrijf op het vlak van gendergelijkwaardig ondernemen. JBC is – samen met Belgische modemerken Mayerline en CKS – onderdeel van de Claes Retail Group (CRG).

 

Contact

Katrien Vangrunderbeeck

PR & Communication Officer, JBC

[email protected]

0479 31 48 55

 

Lauren Vanderstukken

MMBSY 

[email protected]

0496 19 75 20