JBC breidt tweedehandscorner uit naar elke winkel

Op-Nieuw naar school in tweedehands kledij

In april introduceerde Belgische moderetailer JBC 'Op-Nieuw', een permanente tweedehandscorner in twaalf winkels. Om het nieuwe schooljaar goed in te zetten, kondigt JBC nu de uitbreiding aan naar alle 115 winkels, een unicum in België.

Vanaf heden kunnen klanten van over het hele land preloved kinderkledij inleveren op 'Bring Back Tweedehands-kleding'-momenten en aankopen in hun dichtstbijzijnde JBC-winkel. 


Op-Nieuw: een succesverhaal

Al jarenlang zet JBC zich in voor een duurzamere mode-industrie. De Belgische retailer weet als geen ander dat doorgeven van gedragen kledij daar een belangrijke rol in speelt. JBC faciliteert en stimuleert dit al jaren, onder meer door het gebruik van dubbele naamlabels en het organiseren van pop-up swap events.

Eerder dit jaar stelde JBC een innovatie voor: Op-Nieuw, een permanente tweedehandscorner in twaalf JBC-winkels, waar preloved stuks een dedicated corner krijgen. Klanten kunnen gedragen baby- en kinderkledij van JBC (en andere merken daar te koop zoals CKS en fred + ginger) binnenbrengen op 'Bring Back Tweedehands Kleding'-momenten. Na een kwaliteitscontrole krijgen ze in ruil voor de ingeleverde stukken een vaste, marktconforme prijs in de vorm van JBC-punten. Die kunnen ingezet worden als korting, bij aankoop van items uit de Op-Nieuw corner of de nieuwe collectie. Ondertussen vonden er al verschillende succesvolle Bring Back Tweedehands Kleding-momenten plaats.

Naar school in kleren met verhalen

Vlak voor de start van het nieuwe schooljaar, kondigt JBC de uitbreiding van Op-Nieuw aan naar alle JBC-winkels in België. Alle 115 JBC-winkels krijgen een dedicated corner waar de preloved kinderkledij geshopt kan worden. Klanten zullen hiervoor tussen 18 augustus en 6 september uitzonderlijk drie weken lang tweedehands baby- en kinderkleding kunnen inleveren.

JBC weet dat de start van het schooljaar een financieel uitdagende periode kan zijn en wil met Op-Nieuw jonge gezinnen ontzorgen. En wat is er mooier dan een eerste-schooldag-foto in kleren die al een leven geleid hebben.


Praktisch 

  • Uitzonderlijk kunnen ouders drie weken lang preloved kinderkledij bij de JBC winkels inleveren, van 18 augustus tot en met 6 september. Nadien volgen er regelmatige 'Bring Back Tweedehands Kleding'-momenten.
  • Er kan enkel kledij van JBC of andere deelmerken worden ingeleverd, van babymaat 44 t.e.m. 176. Klanten kunnen maximaal vijf stuks per keer binnenbrengen.
  • De ingeleverde kleding moet schoon en onbeschadigd zijn. Alle stukken die niet voldoen aan de normen om opnieuw verkocht te worden maar wel nog in goede staat zijn, kunnen worden ingeleverd in de JBC-inzamelboxen, waarna ze een tweede leven krijgen via Wereld Missie Hulp of als grondstof voor nieuw textiel. Dit ook in ruil voor punten op de JBC klantenkaart.
  • Alle informatie over Op-Nieuw en de voorwaarden lees je hier: JBC Op-Nieuw: onze tweedehands corner in enkele JBC-winkels.JBC Op-Nieuw: onze tweedehands corner in enkele JBC-winkels.

Over JBC

Het verhaal van JBC start in 1975, wanneer Jean-Baptiste Claes zijn initialen uitleent aan de allereerste JBC-winkel in Schulen. Sindsdien groeide de moderetailer uit tot een toonaangevend familiebedrijf met een hart voor alle families. In 1985 stapten ook Jeans kinderen Bart en Ann in het familiebedrijf, die sinds 2003 JBC zij aan zij leiden als één van de grootste Belgische kledingketens. JBC telt maar liefst 115 winkels in België en Luxemburg en sleepte met hun webshop reeds verschillende prijzen in de wacht.

De hele #JBCfamily is fier op zijn Belgische roots en gelooft sterk in lokale verankering en het ondersteunen van lokaal talent, zoals met zijn Local Markets waarbij ze Belgisch talent een platform geven. JBC streeft naar betaalbare en kwaliteitsvolle kleding, die geproduceerd wordt met respect voor de planeet en iedereen die erop woont. Daarnaast is het merk sinds 1 april 2015 lid van de Fair Wear Foundation en bovendien de eerste Belgische retailer die het Bangladesh Veiligheidsakkoord heeft ondertekend. Het feit dat Ann Claes in 2018 werd uitgeroepen tot CSR Professional of the Year, is dan ook een mooie erkenning van deze inspanningen. Ook in de winkels zet JBC maximaal in op duurzaamheid: in 2021 opende JBC zijn eerste conceptstore in Leuven, met duurzaamheid en familiebeleving als focus. Interactieve snufjes zoals een doe-het-zelf recyclagemachine, een ‘Studio Unique’ repair corner en interactieve schermen leren er kinderen spelenderwijs alles bij over duurzame mode. Als kers op de taart won JBC in 2021 de X² Award als het meest vooruitstrevende bedrijf op het vlak van gendergelijkwaardig ondernemen. JBC is – samen met Belgische modemerken Mayerline en CKS – onderdeel van de Claes Retail Group (CRG).

 

Contact

Katrien Vangrunderbeeck

PR & Communication Officer, JBC

[email protected]

0479 31 48 55

 

Lauren Vanderstukken

MMBSY 

[email protected]

0496 19 75 20

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JBC

Het verhaal van JBC start in 1975, wanneer Jean-Baptiste Claes zijn initialen uitleent aan de allereerste JBC-winkel in Schulen. Sindsdien groeide de moderetailer uit tot een toonaangevend familiebedrijf met een hart voor alle families. In 1985 vervoegden Jeans kinderen Bart en Ann het familiebedrijf. Sinds 2003 leiden broer en zus JBC zij aan zij als één van de grootste Belgische kledingketens.

JBC telt maar liefst 115 winkels in België en Luxemburg en sleepte met hun webshop reeds verschillende prijzen in de wacht. De hele #JBCfamily is fier op zijn Belgische roots en gelooft sterk in lokale verankering en het ondersteunen van lokaal talent, zoals met zijn Local Markets waarbij ze Belgisch talent een platform geven. JBC streeft naar betaalbare en kwaliteitsvolle kleding, die geproduceerd wordt met respect voor de planeet en iedereen die erop woont. Daarnaast is het merk sinds 1 april 2015 lid van de Fair Wear Foundation en bovendien de eerste Belgische retailer die het Bangladesh Veiligheidsakkoord heeft ondertekend. Het feit dat Ann Claes in 2018 werd uitgeroepen tot CSR Professional of the Year, is dan ook een mooie erkenning van deze inspanningen. Ook in de winkels zet JBC maximaal in op duurzaamheid: in 2021 opende JBC zijn eerste conceptstore in Leuven, met duurzaamheid en familiebeleving als focus. Interactieve snufjes zoals een doe-het-zelf recyclagemachine, een ‘Studio Unique’ repair corner en interactieve schermen leren er kinderen spelenderwijs alles bij over duurzame mode. Als kers op de taart won JBC in 2021 de X² Award als het meest vooruitstrevende bedrijf op het vlak van gendergelijkwaardig ondernemen. JBC is – samen met Belgische modemerken Mayerline en CKS – onderdeel van de Claes Retail Group (CRG).

 

Contact

Katrien Vangrunderbeeck

PR & Communication Officer, JBC

[email protected]

0479 31 48 55

 

Lauren Vanderstukken

MMBSY 

[email protected]

0496 19 75 20 

Neem contact op met

[email protected]

www.jbc.be