Nieuwe shopping in Zonhoven: Ontdek voor het eerst JBC, CKS en Mayerline in een winkelconcept voor de hele familie

Drie Belgische modemerken op één unieke locatie

Zonhoven, 15 december 2023 – De Belgische onderneming Claes Retail Group (CRG), moederbedrijf van modemerken CKS, JBC en Mayerline, zet een nieuwe mijlpaal in haar rijke retailgeschiedenis met de opening van een gloednieuw shoppingconcept in Zonhoven. Door de drie merken op één unieke belevingssite te verenigen, kan CRG haar visie – een geïntegreerde familieshopping – verwezenlijken.


De krachten bundelen

De nieuwe site in Zonhoven brengt collecties van CKS, JBC en Mayerline samen, waardoor klanten kunnen shoppen voor de hele familie op één locatie. Dankzij deze aanpak kan CRG voldoen aan de uiteenlopende behoeften van haar volledige klantenbestand, dat divers is in leeftijd, stijl en budget en slaagt het erin al deze klanten te verbinden door het gedeelde plezier rond mode. De drie merken slaan zo een brug tussen verschillende generaties en doelgroepen.

“De kracht van CRG ligt in de diversiteit en uniciteit van onze merken. Elk merk heeft haar eigen DNA en doelgroep, maar dankzij dit nieuw winkelconcept kunnen we wel een kruisbestuiving tot stand brengen. De nieuwe winkels zijn een uitdrukking van onze voortdurende inzet om onze klanten de best mogelijke winkelervaring te bieden”, vertelt Bart Claes, mede-eigenaar van CRG.

Voor Mayerline betekent de nieuwe vestiging in Zonhoven ook de eerste aanwezigheid buiten een stadscentrum, een interessante test voor het merk en haar klanten, die de winkel nu ook vlot met de auto kunnen bereiken met gratis parking voor de deur. De nieuwe site in Zonhoven huisvest niet alleen een Mayerline boetiek, maar ook een JBC-winkel en een CKS shop-in-shop binnen de JBC-vestiging. Dankzij deze kruisbestuiving kunnen klanten gemakkelijk de verschillende merken en hun verschillend DNA shoppen, en genieten ze van een bredere waaier aan modekeuzes.

De keuze voor Zonhoven is logisch voor het Limburgse modebedrijf.

"Als Limburgse ondernemer zijn we trots op onze roots. Lokale verankering is een van onze belangrijkste pijlers, omdat we op deze manier kunnen bijdragen aan de lokale economie”, vertelt Ann Claes, eveneens mede-eigenaar. “Dat we deze innovatie kunnen uitrollen zo dichtbij huis, voelt eens zo authentiek.”

Een feestelijk openingsweekend

Op vrijdag 15 december opent de nieuwe familieshopping haar deuren. Klanten worden verwend met diverse activiteiten. Zo zal er een fietsende koffiebar aanwezig zijn, een leuke knipoog naar JBC's oprichter, met koffie van het Limburgse bonenmerk Monx en warme dranken van het lokale Barù. Barù voorziet ook zoete lekkernijen voor klanten. Voor de jongsten organiseert CRG leuke animaties, zoals een ballonartiest. Op zaterdag 16 december kunnen ze daarnaast zelf kennismaken met JBC-mascottes Babs en Tiest tussen 12.00 en 17.00 uur.

De eerste honderd klanten gaan met een goodiebag naar huis. Als kers op de taart genieten alle klanten van alledrie de merken van dubbele punten op hun loyaltykaart en maken ze kans op een cadeaubon ter waarde van €400.


Praktisch

Voor interviews met Ann Claes en/of Bart Claes, gelieve contact op te nemen met Katrien Vangrunderbeeck, PR en Communicatieverantwoordelijke bij JBC.

Adres: Zavelstraat 51, 3520 Zonhoven


Over JBC

Het verhaal van JBC start in 1975, wanneer Jean-Baptiste Claes zijn initialen uitleent aan de allereerste JBC-winkel in Schulen. Sindsdien groeide de moderetailer uit tot een toonaangevend familiebedrijf met een hart voor alle families. In 1985 vervoegden Jeans kinderen Bart en Ann het familiebedrijf. Sinds 2003 leiden broer en zus JBC zij aan zij als één van de grootste Belgische kledingketens.

JBC telt meer dan 110 winkels in België en Luxemburg en sleepte met hun webshop reeds verschillende prijzen in de wacht. De hele #JBCfamily is fier op zijn Belgische roots en gelooft sterk in lokale verankering en het ondersteunen van lokaal talent, zoals met zijn Local Markets waarbij ze Belgisch talent een platform geven. JBC streeft naar betaalbare en kwaliteitsvolle kleding, die geproduceerd wordt met respect voor de planeet en iedereen die erop woont. Daarnaast is het merk sinds 1 april 2015 lid van de Fair Wear Foundation en bovendien de eerste Belgische retailer die het Bangladesh Veiligheidsakkoord heeft ondertekend. Het feit dat Ann Claes in 2018 werd uitgeroepen tot CSR Professional of the Year, is dan ook een mooie erkenning van deze inspanningen. Ook in de winkels zet JBC maximaal in op duurzaamheid: in 2021 opende JBC zijn eerste conceptstore in Leuven, met duurzaamheid en familiebeleving als focus. Interactieve snufjes zoals een doe-het-zelf recyclagemachine, een ‘Studio Unique’ repair corner en interactieve schermen leren er kinderen spelenderwijs alles bij over duurzame mode. Als kers op de taart won JBC in 2021 de X² Award als het meest vooruitstrevende bedrijf op het vlak van gendergelijkwaardig ondernemen. JBC is – samen met Belgische modemerken Mayerline en CKS – onderdeel van de Claes Retail Group (CRG).

Over CKS

Het 100% Belgische label creëert on-trend items voor dames, om te combineren tot one-of-a-kind looks. Kwaliteitsvolle, easy-to-wear items met krachtige prints, kleuren en verrassende eye-catchers. De collecties bestaan uit heruitgevonden wardrobe essentials die teruggrijpen naar de essentie van het merk. CKS-mode straalt zelfvertrouwen en instant happiness uit. CKS is – samen met modemerken JBC en Mayerline – onderdeel van de Claes Retail Group. cks-fashion.com

Over Mayerline

Mayerline Brussels is al meer dan 65 jaar een gevestigde waarde op het vlak van stijlvolle, elegante en tijdloze dameskleding. Het Belgische modemerk biedt de ideale mix tussen eigentijds en tijdloos maar steeds met een ongeëvenaarde draagcomfort en de perfecte pasvorm. Kortom, knappe collecties waarin vrouwen zich goed voelen. Achter deze ​ collecties schuilt een sterk gedreven Belgisch team. Daarnaast stelt Mayerline meer dan 320 mensen tewerk. Mayerline heeft 43 winkels in België en Luxemburg, 11 Galleria Inno corners en is beschikbaar in diverse multimerkenboetieks. Het modelabel, opgericht door Jozef Meyer en zijn echtgenote Jeanne Vrydags, werd in 2013 door CRG (holding boven JBC) overgenomen en heeft in 2016 een tweede lijn, Améline, toegevoegd aan het portfolio. www.mayerline.be

 

Contact

Katrien Vangrunderbeeck

PR & Communication Officer, JBC

[email protected]

0479 31 48 55

Lauren Vanderstukken

MMBSY 

[email protected]

0496 19 75 20 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JBC

Het verhaal van JBC start in 1975, wanneer Jean-Baptiste Claes zijn initialen uitleent aan de allereerste JBC-winkel in Schulen. Sindsdien groeide de moderetailer uit tot een toonaangevend familiebedrijf met een hart voor alle families. In 1985 vervoegden Jeans kinderen Bart en Ann het familiebedrijf. Sinds 2003 leiden broer en zus JBC zij aan zij als één van de grootste Belgische kledingketens.

JBC telt maar liefst 115 winkels in België en Luxemburg en sleepte met hun webshop reeds verschillende prijzen in de wacht. De hele #JBCfamily is fier op zijn Belgische roots en gelooft sterk in lokale verankering en het ondersteunen van lokaal talent, zoals met zijn Local Markets waarbij ze Belgisch talent een platform geven. JBC streeft naar betaalbare en kwaliteitsvolle kleding, die geproduceerd wordt met respect voor de planeet en iedereen die erop woont. Daarnaast is het merk sinds 1 april 2015 lid van de Fair Wear Foundation en bovendien de eerste Belgische retailer die het Bangladesh Veiligheidsakkoord heeft ondertekend. Het feit dat Ann Claes in 2018 werd uitgeroepen tot CSR Professional of the Year, is dan ook een mooie erkenning van deze inspanningen. Ook in de winkels zet JBC maximaal in op duurzaamheid: in 2021 opende JBC zijn eerste conceptstore in Leuven, met duurzaamheid en familiebeleving als focus. Interactieve snufjes zoals een doe-het-zelf recyclagemachine, een ‘Studio Unique’ repair corner en interactieve schermen leren er kinderen spelenderwijs alles bij over duurzame mode. Als kers op de taart won JBC in 2021 de X² Award als het meest vooruitstrevende bedrijf op het vlak van gendergelijkwaardig ondernemen. JBC is – samen met Belgische modemerken Mayerline en CKS – onderdeel van de Claes Retail Group (CRG).

 

Contact

Katrien Vangrunderbeeck

PR & Communication Officer, JBC

[email protected]

0479 31 48 55

 

Lauren Vanderstukken

MMBSY 

[email protected]

0496 19 75 20 

Neem contact op met

[email protected]

www.jbc.be