Belgische retailer JBC organiseert pop-up swap shop voor preloved kinderkledij

Geef de kleding van je kids een tweede leven tijdens Fashion Revolution Week

Houthalen-Helchteren, 8 april 2022 – Tweedehands is hot: preloved items kopen is helemaal in. Niet alleen is het goed voor je portemonnee, het is ook erg duurzaam. Als pionier in duurzaam ondernemen, organiseert JBC daarom tijdens de Fashion Revolution Week in Hasselt een groots swap event voor kinderkledij. Op zaterdag 23 april kunnen gezinnen kledingstukken van hun kids inruilen voor een ander tweedehandsstuk. Op deze manier helpt JBC families om hun favoriete kinderkledij een tweede leven te geven. Duurzaam, betaalbaar én fashionable: what’s not to (pre)love?

Wat? JBC swap event

Waar? Quartier Bleu, Hasselt (tegenover JBC K’dee)

Wanneer? Zaterdag 23 april van 10.00 uur en 18.00 uur

Voor wie? Voor elk gezin dat preloved kinderkledij wil ruilen


Een nieuw duurzaam initiatief van JBC

Na duurzame innovaties als een upcyling samenwerking met het circulaire CiLAB, de lancering van de Post-Consumer Waste denim, de collectie van jassen volledig gemaakt van gerecycleerde PET-flessen en nog vele andere duurzame initiatieven, faciliteert JBC nu ook als eerste grote Belgische retailer het doorgeven van tweedehands kledij.

Op de swap beurs kunnen gezinnen te kleine kinderkleding, al dan niet van JBC, inruilen voor preloved items van andere klanten. Per ingediend item ontvangen ze een voucher en met deze vouchers kunnen de klanten andere tweedehandsstuks uitkiezen.

Bart Claes, CEO van JBC: “Bij JBC zit duurzaamheid in de genen. We zijn dan ook al meer dan 20 jaar pionier op het vlak van duurzaam ondernemen. En we streven, stap voor stap, altijd naar beter. Dankzij de kwaliteit van onze kledij, is deze eigenlijk gemaakt om door te geven. Ook daarom gebruiken wij naamlabels met ruimte voor 2 namen. En, zoals elke ouder zal bevestigen: kinderen groeien héél erg snel. Tweedehandskledij in perfecte staat weggooien is natuurlijk zonde. Vandaar dat we deze swap beurs voor kinderkledij in het leven geroepen hebben. Met dit nieuwe initiatief willen we gezinnen het makkelijker maken om op een duurzame manier kinderkleding een tweede leven te geven en zelf ook mooie stuks te scoren.” ​

De swap beurs vindt niet toevallig plaats op 23 april in Hasselt. De Limburgse hoofdstad zet namelijk zelf duurzaamheid in de schijnwerpers tijdens Fashion Revolution Week, een wereldwijde beweging die streeft naar een eerlijke, veilige, milieuvriendelijke en transparante mode-industrie. De positieve revolutie werd negen jaar geleden in het leven geroepen, toen in Bangladesh de Rana Plaza-fabriek instortte.

Praktisch

  • Het swap event focust op kinderkleding van maat 52 tot maat 176.
  • De ingeleverde kleding moet proper zijn en mag geen beschadigde elementen bevatten. Indien het item niet voldoet aan de kwaliteitsnormen, kan de kledij gedoneerd worden in één van de JBC inzamelboxen, waarna deze een tweede leven krijgt bij Wereld Missie Hulp of als grondstof voor nieuw textiel, in ruil voor punten op je JBC klantenkaart.
  • Aangezien de focus ligt op het swappen van tweedehandskledij zal stuks kopen i.p.v. omruilen niet mogelijk zijn. Er zal dus geen kassasysteem beschikbaar zijn op het event.
  • JBC voorziet een leuke knutselhoek waar de kleinste klanten eenzame sokjes kunnen omtoveren tot leuke handpopjes, terwijl hun ouders swappen.

Ook in een nieuwe televisiespot legt JBC de nadruk op het hergebruiken van kledij. De JBC kledij gaat zo lang mee, dat je ze kan blijven doorgeven. De duurzame, kwalitatieve stuks van JBC groeien mee met elke familie.


Over JBC

Het verhaal van JBC start in 1975, wanneer Jean-Baptiste Claes zijn initialen uitleent aan de allereerste JBC-winkel in Schulen. Sindsdien groeide de moderetailer uit tot een toonaangevend familiebedrijf met een hart voor alle families. In 1985 gaf Jean de fakkel door aan zijn kinderen Bart en Ann, die vandaag JBC zij aan zij leiden als één van de grootste Belgische kledingketens. JBC telt maar liefst 118 winkels in België en Luxemburg en sleepte met hun webshop reeds verschillende prijzen in de wacht.

De hele #JBCfamily is fier op zijn Belgische roots en gelooft sterk in lokale verankering en het ondersteunen van lokaal talent, zoals met zijn Local Markets waarbij ze Belgisch talent een platform geven. JBC streeft naar betaalbare en kwaliteitsvolle kleding, die geproduceerd wordt met respect voor de planeet en iedereen die erop woont. Daarnaast is het merk sinds 1 april 2015 lid van de Fair Wear Foundation en bovendien de eerste Belgische retailer die het Bangladesh Veiligheidsakkoord heeft ondertekend. Het feit dat Ann Claes in 2018 werd uitgeroepen tot CSR Professional of the Year, is dan ook een mooie erkenning van deze inspanningen. Ook in de winkels zet JBC maximaal in op duurzaamheid: in 2021 opende JBC zijn eerste conceptstore in Leuven, met duurzaamheid en familiebeleving als focus. Interactieve snufjes zoals een doe-het-zelf recyclagemachine, een ‘Studio Unique’ repair corner en interactieve schermen leren er kinderen spelenderwijs alles bij over duurzame mode. Als kers op de taart won JBC in 2021 de X² Award als het meest vooruitstrevende bedrijf op het vlak van gendergelijkwaardig ondernemen. JBC is – samen met Belgische modemerken Mayerline en CKS – onderdeel van de Claes Retail Group (CRG).

 

Contact

Katrien Vangrunderbeeck

PR & Communication Officer, JBC

[email protected]

0479 31 48 55

 

Eline Vervloet

MMBSY

[email protected]

0484 18 52 13

 

Lauren Vanderstukken

MMBSY

[email protected]

0496 19 75 20

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JBC

Het verhaal van JBC start in 1975, wanneer Jean-Baptiste Claes zijn initialen uitleent aan de allereerste JBC-winkel in Schulen. Sindsdien groeide de moderetailer uit tot een toonaangevend familiebedrijf met een hart voor alle families. In 1985 vervoegden Jeans kinderen Bart en Ann het familiebedrijf. Sinds 2003 leiden broer en zus JBC zij aan zij als één van de grootste Belgische kledingketens.

JBC telt maar liefst 115 winkels in België en Luxemburg en sleepte met hun webshop reeds verschillende prijzen in de wacht. De hele #JBCfamily is fier op zijn Belgische roots en gelooft sterk in lokale verankering en het ondersteunen van lokaal talent, zoals met zijn Local Markets waarbij ze Belgisch talent een platform geven. JBC streeft naar betaalbare en kwaliteitsvolle kleding, die geproduceerd wordt met respect voor de planeet en iedereen die erop woont. Daarnaast is het merk sinds 1 april 2015 lid van de Fair Wear Foundation en bovendien de eerste Belgische retailer die het Bangladesh Veiligheidsakkoord heeft ondertekend. Het feit dat Ann Claes in 2018 werd uitgeroepen tot CSR Professional of the Year, is dan ook een mooie erkenning van deze inspanningen. Ook in de winkels zet JBC maximaal in op duurzaamheid: in 2021 opende JBC zijn eerste conceptstore in Leuven, met duurzaamheid en familiebeleving als focus. Interactieve snufjes zoals een doe-het-zelf recyclagemachine, een ‘Studio Unique’ repair corner en interactieve schermen leren er kinderen spelenderwijs alles bij over duurzame mode. Als kers op de taart won JBC in 2021 de X² Award als het meest vooruitstrevende bedrijf op het vlak van gendergelijkwaardig ondernemen. JBC is – samen met Belgische modemerken Mayerline en CKS – onderdeel van de Claes Retail Group (CRG).

 

Contact

Katrien Vangrunderbeeck

PR & Communication Officer, JBC

[email protected]

0479 31 48 55

 

Lauren Vanderstukken

MMBSY 

[email protected]

0496 19 75 20 

Neem contact op met

[email protected]

www.jbc.be