JBC opent als eerste Belgische retailer eigen tweedehandswinkel in Olen

Familiebedrijf JBC kondigt met trots de opening aan van haar eigen tweedehandswinkel in Olen. In deze winkel zal JBC tweedehands baby- en kinderkledij aanbieden van JBC, CKS en fred + ginger, ingezameld in de JBC-winkels. Een primeur in België, want JBC is daarmee de allereerste retailer die een eigen tweedehandswinkel opent. Op deze manier bouwt het familiebedrijf gestaag verder aan haar tweedehandsaanbod.


Dat JBC al langer inzet op tweedehandskledij, is geen geheim. In 2022 organiseerde de Belgische retailer voor het eerst een groots ruilevenement voor kinderkledij, waar klanten kinderkledingstukken van de CRG-merken konden inruilen voor andere preloved stuks van deze merken. In 2023 ging JBC een stap verder en introduceerde het merk een permanente tweedehandscorner, eerst in een selectie van haar winkels, later in alle filialen. Vandaag kondigt JBC aan een winkel te openen op 29 maart die volledig gewijd is aan tweedehands baby- en kinderkledij.

De nieuwe winkel in het Antwerpse Olen zal kinderkledij aanbieden die klanten eerder binnenbrachten op de speciaal ingerichte ‘Bring Back Tweedehands-kleding’-momenten. ​ De stuks werden onderworpen aan een sterke kwaliteitscontrole en worden opnieuw aangeboden aan een marktconforme prijs.

JBC is daarmee de eerste Belgische retailer die een eigen tweedehandswinkel opent. Voor JBC kadert deze opening perfect binnen haar duurzaamheidsstrategie. CEO Bart Claes benadrukt:

“Al meer dan twintig jaar streven we bij JBC, stap voor stap, naar een meer duurzame onderneming. De kwaliteit van de kledij die we aanbieden laat ons toe onze klanten te stimuleren de kledij door te geven. Bovendien wordt elk JBC-kledingstuk gekenmerkt door een dubbel naamlabel, waarop plaats is voor twee namen. Met de nieuwe tweedehandswinkel willen we het gezinnen zo gemakkelijk mogelijk maken om hun kinderkledij op een duurzame manier een tweede leven te geven."

Praktisch

De tweedehandswinkel in Olen zal feestelijk geopend worden op vrijdag 29 maart 2024 om 9.30 uur. Voor interviewaanvragen, gelieve contact op te nemen met Katrien Vangrunderbeeck.

Adres: Lammerdries Winkelstraat 4/8C, 2250 Olen

Openingsuren:

  • Tijdens de paasvakantie van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 18.00 uur
  • Na de paasvakantie elke woensdag, vrijdag en zaterdag van 9.30 tot 18.00 uur

Over JBC

Het verhaal van JBC start in 1975, wanneer Jean-Baptiste Claes zijn initialen uitleent aan de allereerste JBC-winkel in Schulen. Sindsdien groeide de moderetailer uit tot een toonaangevend familiebedrijf met een hart voor alle families. In 1985 vervoegden Jeans kinderen Bart en Ann het familiebedrijf. Sinds 2003 leiden broer en zus JBC zij aan zij als één van de grootste Belgische kledingketens.

JBC telt meer dan 110 winkels in België en Luxemburg en sleepte met hun webshop reeds verschillende prijzen in de wacht. De hele #JBCfamily is fier op zijn Belgische roots en gelooft sterk in lokale verankering en het ondersteunen van lokaal talent, zoals met zijn Local Markets waarbij ze Belgisch talent een platform geven. JBC streeft naar betaalbare en kwaliteitsvolle kleding, die geproduceerd wordt met respect voor de planeet en iedereen die erop woont. Daarnaast is het merk sinds 1 april 2015 lid van de Fair Wear Foundation en bovendien de eerste Belgische retailer die het Bangladesh Veiligheidsakkoord heeft ondertekend. Het feit dat Ann Claes in 2018 werd uitgeroepen tot CSR Professional of the Year, is dan ook een mooie erkenning van deze inspanningen. Ook in de winkels zet JBC maximaal in op duurzaamheid: in 2021 opende JBC zijn eerste conceptstore in Leuven, met duurzaamheid en familiebeleving als focus. Interactieve snufjes zoals een doe-het-zelf recyclagemachine, een ‘Studio Unique’ repair corner en interactieve schermen leren er kinderen spelenderwijs alles bij over duurzame mode. Als kers op de taart won JBC in 2021 de X² Award als het meest vooruitstrevende bedrijf op het vlak van gendergelijkwaardig ondernemen. JBC is – samen met Belgische modemerken Mayerline en CKS – onderdeel van de Claes Retail Group (CRG).

 

Contact

Katrien Vangrunderbeeck

PR & Communication Officer, JBC

[email protected]

0479 31 48 55

 

Lauren Vanderstukken

PR Acoount ​ Manager, MMBSY 

[email protected]

0496 19 75 20 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JBC

Het verhaal van JBC start in 1975, wanneer Jean-Baptiste Claes zijn initialen uitleent aan de allereerste JBC-winkel in Schulen. Sindsdien groeide de moderetailer uit tot een toonaangevend familiebedrijf met een hart voor alle families. In 1985 vervoegden Jeans kinderen Bart en Ann het familiebedrijf. Sinds 2003 leiden broer en zus JBC zij aan zij als één van de grootste Belgische kledingketens.

JBC telt maar liefst 115 winkels in België en Luxemburg en sleepte met hun webshop reeds verschillende prijzen in de wacht. De hele #JBCfamily is fier op zijn Belgische roots en gelooft sterk in lokale verankering en het ondersteunen van lokaal talent, zoals met zijn Local Markets waarbij ze Belgisch talent een platform geven. JBC streeft naar betaalbare en kwaliteitsvolle kleding, die geproduceerd wordt met respect voor de planeet en iedereen die erop woont. Daarnaast is het merk sinds 1 april 2015 lid van de Fair Wear Foundation en bovendien de eerste Belgische retailer die het Bangladesh Veiligheidsakkoord heeft ondertekend. Het feit dat Ann Claes in 2018 werd uitgeroepen tot CSR Professional of the Year, is dan ook een mooie erkenning van deze inspanningen. Ook in de winkels zet JBC maximaal in op duurzaamheid: in 2021 opende JBC zijn eerste conceptstore in Leuven, met duurzaamheid en familiebeleving als focus. Interactieve snufjes zoals een doe-het-zelf recyclagemachine, een ‘Studio Unique’ repair corner en interactieve schermen leren er kinderen spelenderwijs alles bij over duurzame mode. Als kers op de taart won JBC in 2021 de X² Award als het meest vooruitstrevende bedrijf op het vlak van gendergelijkwaardig ondernemen. JBC is – samen met Belgische modemerken Mayerline en CKS – onderdeel van de Claes Retail Group (CRG).

 

Contact

Katrien Vangrunderbeeck

PR & Communication Officer, JBC

[email protected]

0479 31 48 55

 

Lauren Vanderstukken

MMBSY 

[email protected]

0496 19 75 20 

Neem contact op met

[email protected]

www.jbc.be